Web Analytics Made Easy - Statcounter

فیلم سینمایی «تک تیرانداز» ماجرای بزرگ‌ترین تک تیرانداز جنگ‌های معاصر را روایت می‌کند، این فیلم یکی از فیلم‌های مهم جشنواره فیلم فجر امسال است.

خبرگزاری میزان - فارس نوشت: یکی از فیلم‌های مهم جشنواره فیلم فجر امسال، «تک تیرانداز» است. این فیلم که پیش از این «شکار شکارچی» نام داشت، به کارگردانی علی غفاری و تهیه‌کنندگی ابراهیم اصغری تولید شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

**فیلمبرداری در شهرک سینمایی دفاع مقدس

این فیلم سینمایی از مهرماه امسال مقابل دوربین رفته است و بیشتر بخش‌های آن در شهرک سینمایی دفاع مقدس فیلمبرداری شده است. فیلمبرداری این فیلم حدود ۳ ماه زمان برده و در سخت‌ترین شرایط آب و هوایی و محدودیت‌های کرونایی انجام شده است.

**حضور بازیگران خارجی جلوی دوربین

در این فیلم که اثری قهرمان پرور به شمار می‌رود، بازیگرانی از کشور‌های مصر، نیجریه، سنگال و ساحل عاج حضور پیدا کرده اند و هرکدام نقش تک تیرانداز‌های بعثی را ایفا کرده اند. در حقیقت آن‌ها با عبدالرسول زرین به جدال می‌پردازند. بخش زیادی از قصه «تک تیرانداز» در دل نیرو‌های دشمن تعریف می‌شود و به تاثیر حضور و مبارزه تک تیرانداز ایرانی در عقیم کردن عملیات‌های دشمن می‌پردازد. این فیلم سینمایی با حمایت انجمن سینمای انقلاب و دفاع مقدس در حال تولید است.

**تک تیرانداز کیست؟

فیلم سینمایی تک تیرانداز روایتی از زندگی شهید عبدالرسول زرین است. او بزرگ‌ترین تک‌تیرانداز جنگ‌های معاصر است.

نقش شهید زرین را کامبیز دیرباز ایفا می‌کند. شهید زرین از ۷۰۰ تا ۳۰۰۰ شلیک موفق داشته است و ویژگی اش نسبت به تک تیرانداز‌های جهان این است که بیش از اینکه به شلیک‌های موفقش افتخار کرده باشد به انسان‌های که به آن‌ها شلیک نکرده است می‌بالد. همچنین این فیلم برخلاف فیلم «تک تیرانداز آمریکایی»، وجهه عرفانی و معرفتی تک‌تیرانداز ایرانی را به تصویر می‌کشد.

عبدالرضا نصاری در نقش فرمانده بعثی ایفای نقش می‌کند. علیرضا کمالی و امیررضا دلاوری هم در روز‌های اخیر مقابل دوربین سعید براتی رفته‌اند.

**حسن ایوبی: کرونا تولیدات سینمایی را کاهش داد

حسن ایوبی تدوینگر با سابقه سینمای ایران درباره کار‌هایی که در سال ۹۸ پذیرفته است گفت: امسال با توجه به شرایط کرونا چند پروژه سینمایی که صحبت هایش انجام شده بود جلوی دوربین نرفت و منتفی شد و از این جهت تنها دو کار در مدیوم سینما امسال تدوین کردم. متاسفانه به دلیل شیوع بیماری کرونا تولیدات سینمایی کاهش پیدا کرد، زیرا فضایی برای نمایش و عرضه آثار نبود بیشتر گروه‌های سازنده به سمت ساخت سریال‌های شبکه نمایش خانگی رفتند. تنها فیلم انیمیشن «بچه زرنگ» و فیلم سینمایی «تک تیرانداز» را کار کردم. انیمیشن «بچه زرنگ» به دلیل طولانی شدن کار‌های پس تولید امکان حضور در جشنواره فیلم فجر را نیافت و امیدواریم برای جشنواره جهانی فجر آماده شود.

**‌پتانسیل بالای فیلمنامه «تک تیرانداز»

وی در ادامه درباره انیمیشن «بچه زرنگ» گفت: نزدیک به دو سال و نیم است که با گروه حامد جعفری (تهیه کننده) و هادی محمدیان (کارگردان) مشغول تدوین این فیلم هستیم. گروه سازنده این فیلم نسبت به کار‌های قبلی پیشرفت چشمگیری داشتند و نقایص کار‌های قبلی را جبران کردند و حرکت رو به جلویی داشتند. هم اینک مشغول انجام مراحل فنی (صداگذاری و موسیقی) هستند و امیدواریم برای جشنواره جهانی فیلم فجر آماده نمایش شود.

تدوین گر «گشت ۲» و «آینه بغل» درباره فیلم سینمایی «تک تیرانداز» و انجام تدوین فیلم توضیح داد: پیش‌تر با آقای ابراهیم اصغری کار کرده بودم. ایشان فیلمنامه را در تابستان برای همکاری ارائه دادند. فیلمنامه را خیلی دوست دارم، پتانسیل بسیار خوبی دارد. کار بسیار سختی بود فراهم آوردن ادوات وتجهیزات و امکانات در شرایطی که کرونا فراگیر شده بود و کمبود بودجه در تمام ارگان‌ها و نهاد وجود داشت کار به مراتب سخت‌تر می‌کرد، اما با درایت تهیه کننده و کارگردان کار متوقف نشد. تنها به دلیل بارندگی گروه مجبور به تعطیلی دو روزه شدند.

**تدوین همزمان «تک تیرانداز» و بیدارخوابی‌های مکرر

وی ادامه داد: تدوین فیلم را برای رساندن به جشنواره فیلم فجر همزمان آغاز کردیم. برای رساندن فیلم به جشنواره مجبور به بیدارخوابی‌های مکرر بودم، اما کار به انجام رسید.

** «تک تیرانداز» احساسات ملی میهنی مخاطب را برمی انگیزد/ بازنمایی فضای رئالیستی جنگ

ایوبی درباره فضای فیلم توضیح داد: کار‌های خوبی در حوزه دفاع مقدس صورت گرفته است، اما «تک تیرانداز» سوژه بکر و نویی دارد و بسیار تاثیرگذار است. این فیلم قهرمان محور است و علاوه بر این که روایت گر فضای رئالیستی است و شرایط دفاع مقدس را بازنمایی می‌کند به گونه‌ای روایت می‌شود که در مخاطب ایجاد هیجان خوبی می‌کند و احساسات ملی و میهنی مخاطب را برمی انگیزد. این فیلم علاوه بر ادای دین به رزمندگان سال‌های دفاع مقدس این مهم را یادآور می‌شود که این شهیدان بی ادعا چه کار‌های قهرمانانه‌ای را به انجام رساندند.

وی درباره آماده سازی فیلم «تک تیرانداز» گفت: گروه در حال انجام آخرین مراحل فنی هستند روتوش نهایی موسیقی و صداگذاری در حال انجام است. امیدوارم مخاطب از فیلم لذت ببرد.

بنابراین گزارش، فیلم سینمایی «تک تیرانداز» به کارگردانی علی غفاری و تهیه کنندگی ابراهیم اصغری ازآثار قابل اعتناء جشنواره فیلم فجر خواهد بود. این اثر درباره شهید «عبدالرسول زرین» است. شجاعت این شهید آنچنان بود که شهید حاج حسین خرازی او را گردان تک نفره زرین لقب داد.

در این فیلم کامبیز دیرباز ایفاگر نقش شهید عبد الرسول زرین است و امیررضا دلاوری، علیرضا کمالی و انوش معظمی از دیگر شخصیت‌های اصلی این فیلم به شمار می‌آیند.

فیلم «تک تیرانداز» کاری از انجمن سینمای انقلاب و دفاع مقدس بنیاد فرهنگی «روایت فتح» است.

این فیلم با حمایت انجمن سینمای انقلاب و دفاع مقدس بنیاد فرهنگی روایت فتح، همزمان در استودیو ایران نوین مشغول تدوین است تا به جشنواره فیلم فجر برسد.

«تک‌تیرانداز» فیلمی قهرمان محور است و برشی کوتاه از حضور حماسی عبدالرسول زرین بهترین تک‌تیرانداز دوران دفاع مقدس را در قالب یک داستان جذاب و اکشن روایت می‌کند. این فیلم ابتدا «شکار شکارچی» نام داشت.

بیشتر بخوانید: سینمای دفاع مقدس/ فیلم شب واقعه

انتهای پیام/
خبرگزاری میزان: انتشار مطالب و اخبار تحلیلی سایر رسانه‌های داخلی و خارجی لزوماً به معنای تایید محتوای آن نیست و صرفاً جهت اطلاع کاربران از فضای رسانه‌ای منتشر می‌شود.

برچسب ها: تک تیرانداز شهید اخبارفرهنگی

منبع: خبرگزاری میزان

کلیدواژه: تک تیرانداز شهید جشنواره فیلم فجر عبدالرسول زرین فیلم سینمایی تک تیرانداز دفاع مقدس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mizan.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری میزان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۷۹۲۹۰۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اسارت مظلوم‌ترین حوزه دفاع مقدس است

به گزارش خبرگزاری مهر، چهارده عنوان از تازه‌های نشر پیام آزادگان، ناشر تخصصی آزادگان و اسرای دفاع مقدس، همچون «کهکشان بی‌نشان»، «دخترکی لبه پنجره» و «تنهایی زیبا» امروز چهارشنبه ۱۹ اردیبهشت در اولین روز و اولین ساعات برپایی سی و پنجمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران در غرفه مجمع ناشران انقلاب اسلامی رونمایی شد.

در ابتدای این مراسم فرزانه قلعه‌قوند معاون پژوهشی نشر پیام آزادگان گفت: حوزه اسارت مظلوم‌ترین حوزه دفاع مقدس است. امسال با انتشار ۱۹ اثر جدید، سال پرباری را آغاز کرده‌ایم. ما به‌طور تخصصی در حیطه آزادگان و اسرا کار می‌کنیم که یکی از نیازهای روز جامعه است. همه مسائل مربوط به دفاع مقدس شریف و باارزش است؛ اما حس می‌کنم در شرایطی زندگی می‌کنیم که بیش از هر بخش از بخش‌های دفاع مقدس، نیاز داریم بخش اسارت را به جامعه معرفی کنیم؛ زیرا در نهایت محرومیت و محاصره به سر می‌بریم و با تنگناها و تحریم‌های زیادی روبه‌رو هستیم.

وی افزود: «زمستان می‌گذرد» خاطرات خودنوشت سید محمدعلی بصری از روزشمار اسارت است. «کنارهای جنوب» خاطرات مرحوم سید ابراهیم ظهوری است که سید حسن نوری، معروف به زیدالله که خود نیز آزاده است، آن را نگاشته است. «قافله زیبایی» مجموعه شعر با محوریت اهل بیت (ع) به خصوص حضرت زینب است. «کهکشان بی‌نشان» اثر سید محمد ابوترابی، مجموعه شعری با محوریت سید آزادگان، حجت‌الاسلام ابوترابی سروده شده است. «عمو علاءالدین» نیز واکاوی و تحلیل و رمزنگاری نامه‌های دوران اسارت به قلم سید جمال‌الدین زهرایی است.

معاون پژوهشی نشر پیام آزادگان گفت: سه کتاب دیگر با محوریت همسران آزادگان است. «تنهایی زیبا» نوشته فهیمه عبدلی، خاطرات زیبا توان همسر آزاده علی گوهرممیز است. «دخترکی لبه پنجره»، نوشته مریم ماهی خاطرات لیلان محمدی همسر آزاده قربان جدیدی شیخ‌حسن را در برمی گیرد. «ترکش‌های زردآلو» نوشته حمیده سلطانی به خاطرات فاطمه مسعود همسر آزاده یعقوب‌همراهی کوزه‌کنانی پرداخته است. «خبرگزاری دیگ‌پرس»، نوشته رضا خوب‌نژاد نیز درباره آزادگان مفقودی است که در آشپزخانه اردوگاه اخبار را رد و بدل می‌کردند. کتاب «سبک زندگی آزادگان» هم هدفش معرفی الگو به جامعه است. «عبور از شیشه‌های شکسته» نیز خاطرات خودنگاشت روحانی آزاده سید حسن می‌رسید است که جزو رهبران اردوگاه بوده است.

مهرداد فردوسیان آزاده پیش‌کسوت و نویسنده «جواهری در گونی» که در نوجوانی به اسارت حزب بعث گرفته شد، در ادامه این مراسم درباره این کتاب گفت: سال ۱۳۶۱ به اسارت گرفته شدم و هشت و سال و نیم در اسارت بودم. درباره اسارت کتاب‌های زیادی خوانده بودم؛ با این حال، حس می‌کردم مسائلی در اسارت وجود داشته که در این کتاب‌ها کم‌رنگ دنبال شده است؛ به همین دلیل این اثر را نوشتم. برای مثال، وقتی ما را برای کتک زدن از آسایشگاه بیرون می‌بردند، زجر و ناراحتی دوستان داخل آسایشگاه در کتاب‌ها توصیف نشده بود.

وی افزود: در اسارت جو یکنواخت و کسل‌کننده‌ای حاکم بود. برای رفع این یکنواختی برنامه‌هایی همچون تئاتر طراحی و با تمام محدودیت‌ها اجرا می‌کردیم. اولین تئاتری که اجرا کردم، مربوط به روزی بود که چند نفر از بچه‌ها را از شکنجه بازگرداندند و روحیه بچه‌ها خیلی ضعیف بود. به همین دلیل، به فکر یک اجرای عروسکی افتادم. یک پتو رویم انداختم و با امکانات ساده آسایشگاه یک تئاتر اجرا کردم و بچه‌ها بسیار سرگرم شدند.

امیر محمد عباس‌نژاد نویسنده «حمله گرگ‌ها» از سخنرانان دیگر این مراسم با اشاره به اینکه این ششمین کتاب من درباره ادبیات اسارت است، گفت: ادبیات اسارت انسانی‌ترین بخش ادبیات جنگ است؛ زیرا مواجهه انسان‌ها با یکدیگر است. کتاب «حمله گرگ‌ها» خاطرات علی شط‌نیسانی، از افسران ارتش است که در ۲۷ مهر ۱۳۵۹ در جبهه جنوب به اسارت گرفته شد. در روایت‌های این کتاب به لایه‌های پنهان اسارت پرداخته‌ام. ادبیات مقاومت دو عنصر دارد؛ مبارزه با چیزهای ناپسند که زندگی شریف انسان را تحت‌الشعاع قرار داده و تاب‌آوری در برابر اعمال قدرت‌های نامشروع که هر دو عنصر را در خاطرات اسرا می‌بینیم.

حمید احمدی‌نیا راوی کتاب «آهوی گمشده» که از اسرای مفقودالاثری هم بوده است، گفت: داستان‌های من در این کتاب در برابر داستان‌های ایثاگران دیگر ناچیز است. تأکید رهبر معظم انقلاب مبنی بر ثبت خاطرات شفاهی ایثارگران مرا وادار کرد که خاطراتم را بیان کنم. این کتاب از دوران کودکی تا زمان آزادی مرا شامل می‌شود و داستان‌های جذابی دارد. من چون مفقود و جزو اسرای ثبت‌نشده بودم، یک سال در زندان‌های الرشید و دو سال و نیم در اردوگاه تکریت ۱۱ بودم که یکی از مخوف‌ترین اردگاه‌های آن دوران بود؛ چون همه اسرایش از بچه‌های مفقود بودند.

زهره علی‌عسگری نویسنده کتاب «آهوی گمشده» در پایان این مراسم گفت: باید از نعمتی به نام انقلاب اسلامی قدردانی کرد که بعد از قرن‌ها تاریخ‌نویسی را از سلاطین گرفت و به دست مردم داد. من خودم را جزو مردم می‌دانم. این فرصت تاریخ‌نگاری را مردم نباید از دست بدهند. این کتاب از این جهت جالب است که جوانی شانزده‌ساله صبر می‌کند تا به سن قانونی برسد و به‌طور قانونی به جبهه برود. او وقتی وارد خاک عراق می‌شود، در شرایطی عجیب و خواندنی به اسارت گرفته شده و به عنوان مفقود ثبت می‌شود.

وی افزود: همیشه از دلاوری اسرا گفته می‌شود؛ اما از خطراتی که اسرای کم‌سن را تهدید می‌کرد، کمتر گفته شده است. در ابتدای داستان، با ایشان در دوره انقلاب مواجه می‌شویم که در مدرسه به عنوان بازیگر تئاتر انتخاب می‌شود و زمینه‌های شهرت برایش فراهم می‌شود. تئاتری کار می‌کنند به نام «آهوی کوچولو» که ایشان نقش یک آهو را بازی می‌کرد. نام‌گذاری کتاب به ماجرای آن تئاتر بازمی‌گردد که با سرگذشت راوی نیز متناسب است.

کد خبر 6100677 الناز رحمت نژاد

دیگر خبرها

  • آموزش راویان دفاع مقدس در استان مرکزی
  • اسارت مظلوم‌ترین حوزه دفاع مقدس است
  • حضور مرکز اسناد و تحقیقات دفاع مقدس در نمایشگاه کتاب
  • گیجگاه از کره‌ای‌ها جایزه گرفت
  • باغ کتاب میزبان جشنواره ملی فیلم اقوام ایرانی شد
  • «سروان شوذب مشکینی» زیر تیغ نقد
  • کتاب‌هایی که اگر فیلم شوند، پرفروش می‌شوند
  • افتتاح موزه‌های دفاع مقدس در ۵ استان کشور
  • جشنواره دریای سرخ به فیلم ایرانی جایزه داد
  • حضور نشر سرو با بیش از ۱۱۳ عنوان اثر در نمایشگاه کتاب تهران